Mikä on Puhujakoulu?

Puhujakoulu jatkaa toimintaansa Kriittisen korkeakoulun piirissä, uusi ryhmä aloittaa joka syksy.

Tämä sivusto on arkistoitu ja blogin julkaisu on päättynyt. Retoriikkaan liittyviä kirjoituksia julkaisemme jatkossa Kriittisen korkeakoulun Katsaus mediassa.

Puhujakoulun vetäjien, Markus Neuvosen ja Severi Hämärin, muista kursseista voit lukea lisää Kriittisen korkeakoulun sivuilla.

Kurssi-, luento- ja muut tilaukset Kriittisen korkeakoulun kautta.

otsikkokuva_mailchimpiin_2

Arkistoitu sisältö:

Roomalaissenaattoreita, poliittisen eetoksen, paatoksen ja ehkä logoksenkin mestareita (A Yakovlev, 1911).

Roomalaissenaattoreita, poliittisen eetoksen, paatoksen ja ehkä logoksenkin mestareita (A Yakovlev, 1911).

Puhujakoulu on yhden lukuvuoden mittainen valmennus, jossa harjaannutaan kaikissa puhumiseen, esiintymiseen ja vakuuttamiseen liittyvissä taidoissa. Puhujakoulun järjestäjänä ja tarjoajana on vapaan sivistystyön parissa toimiva Kriittinen Korkeakoulu. Lataa tästä kurssin esite.

Puhujakoulun tarkoitus on parantaa ihmisten välistä kommunikaatiota, opettaa parempaa vuorovaikutusta ja tarjota välineitä vaikuttavampaan viestintään. Erityisesti se pyrkii tuomaan nämä taidot kaikkien saataville.

Puhujakoulun tarkoitus on auttaa asiaa tulemaan kuulluksi.

Puhujakoulun opettajina toimivat monialaiset viestinnän asiantuntijat. Vastuuopettajina toimivat FM Severi Hämäri sekä VTM Markus Neuvonen, ja opetukseen osallistuvat myös teatteripedagogi Essi Aulanko sekä käsikirjoittaja Veera Tyhtilä. Puhujakoulussa on myös aika ajoin vieraillut opettamassa tähtikaartin puhujia aina poliittisista vaikuttajista filosofeihin ja stand-up -koomikoista rap-artisteihin ja näyttelijöihin.

Puhujakoulun lukuvuosi koostuu kahdeksan viikonlopun kontaktiopetuksesta, henkilökohtaisista palautekeskusteluista sekä erilaisista harjoitustehtävistä sekä ryhmässä, yksin että tapaamisten välillä. Sisällöllisesti koulutus kattaa kaikki keskeiset verbaalisen ja ei-verbaalisen (kehonkieli, äänenkäyttö, prokseemit yms.) viestinnän osa-alueet. Lukuina tämä tarkoittaa:

– 96 h lähiopetusta
– 4 h henkilökohtaista palautetta
– n. 100 h harjoittelua.

Tämän poikkeuksellisen sisältönsä ja kestonsa takia Puhujakoulu on kenties Pohjoismaiden paras ja laajin ammatilliseen täydennyskoulutukseen tähtäävä vuorovaikutus- ja esiintymistaitojen valmennus.

Kenelle Puhujakoulu on suunnattu?

Puhujakoulu soveltuu kenelle tahansa, mutta parhaan hyödyn saavat ne, jotka joutuvat säännöllisesti esiintymään esimerkiksi työkseen tai harrastustensa vuoksi. Tästä syystä Puhujakoulu on ollut mm. asiantuntijatyötä tekevien, tutkijoiden, yrittäjien, lakimiesten, esimies- tai johtotehtävissä toimivien sekä erilaisissa viestintä-, koulutus- tai valmennustehtävissä työskentelevien suosiossa.

Lisäksi Puhujakoulun puitteissa järjestetään avoimia intensiivikursseja mm. puhetaidosta, argumentaatiosta sekä verbaalisesta itsepuolustuksesta. Intensiivikurssit toimivat hyvinä johdantoina, ja monet intensiivikurssilaiset jatkavat myös Puhujakouluun syventämään oppimaansa.

Lukuvuotena 2017-2018 tulee olemaan tarjolla myös syventäviä yhden viikonlopun mittaisia jatkokursseja mm. aiempina vuosina Puhujakoulun käyneille. Jatkokurssit tulevat keskittymään johonkin tiettyyn teemaan ja ovat teknisempiä sisällöltään, eli ne edellyttävät oppilailta hallintaa peruskäsitteistöstä. Alustavia suunnitelmia jatkoseminaareille on mm. syventävä elocutio, huumorin käyttö ja komedia, strateginen viestintä ja markkinointiretoriikka, jne. 

 Puhujakoulun opettajina:

FM Severi Hämäri, tutkija ja viestinnän asiantuntija; opettaja ja kouluttaja

VTM Markus Neuvonen, tutkija ja viestinnän asiantuntija; opettaja, kouluttaja ja tietokirjailija

Teatteripedagogi Essi Aulanko, Neuvottelu- ja ilmaisutaitojen valmentaja

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja sitoutumaton valtion tukema vapaan sivistystyön koulutus- ja kulttuurikeskus.

Aiempina vuosina Puhujakoulu on saanut myös tukea Otavan Opiston Osuuskunnalta. OOO on monialainen oppimisen ja kansalaisvaikuttamisen yhteisö, joka toisinaan tukee myös Puhujakoulun kaltaista täydennysvalmennusta.

Yhteystiedot:

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: info@kriittinenkorkeakoulu.fi

Erilaiset sisältöön, yksityisiin yritys- yms. valmennuksiin sekä asiantuntijapalveluihin tai -kommentteihin liittyvät tiedustelut voi lähettää suoraan opettajille.


puhujakoulu.wordpress.com

20 comments

Kommentoi, kerro, osallistu:

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s